رشته روانشناسی

رشته روانشناسی از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در گروه علوم انسانی است. با توجه به ماهیت این رشته و دروسی که در دانشگاه ارائه می‌شود، می‌توان روانشناسی را علمی تجربی-انسانی دانست. این رشته، شاخصه رشته‌ای شناور دارد و از هر سه حوزه انسانی، تجربی و ریاضی دانشجو را به خود جذب می‌کند، با این حال، ظرفیت اصلی آن به حوزه انسانی تعلق دارد.

با توجه به علاقه بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری به این رشته، در این مطلب قصد داریم به طور جامع رشته روانشناسی را معرفی کنیم و توانایی‌های مورد نیاز برای پذیرش در این رشته را بررسی کنیم. سپس، به شرایط دانشگاه و ساختار دروس دانشگاهی پرداخته و در پایان، درآمد و چشم‌انداز بازار کار در زمینه روانشناسی را بررسی خواهیم کرد."

معرفی رشته روانشناسی

گرایش های دوره کارشناسی رشته روانشناسی

گرایش‌های دوره کارشناسی در رشته روانشناسی در گذشته داشته است، اما امروزه گرایش خاصی در این مرحله تحصیلی وجود ندارد. دانشجویان در دوره کارشناسی به مدت ۴ سال با مفاهیم کلی و عمومی رشته روانشناسی آشنا می‌شوند و برای تخصصی‌تر شدن، باید در دوره کارشناسی ارشد یکی از گرایش‌ها را انتخاب کنند.

در دوره کارشناسی تعداد کل واحدها ۱۴۴ واحد است، که ۲۲ واحد از آن مربوط به دروس عمومی، ۷۱ واحد پایه، ۴۰ واحد تخصصی و همین‌طور ۱۰ واحد انتخابی می‌باشد.

رشته روانشناسی دارای شاخه‌های مختلفی است. در ادامه چند مورد از این شاخه‌ها را نام برده و به طور مختصر درباره آن توضیح خواهیم داد:

  1. مشاوره: ارائه کمک در حل مشکلات و تصمیم‌گیری‌های دشوار زندگی مانند ازدواج یا انتخاب رشته.
  2. روانشناسی بالینی: یاری به افراد در شرایط سخت مانند اضطراب، افسردگی و سایر بیماری‌های روانی.
  3. روانشناسی شغلی: ارائه مشاوره به شرکت‌ها برای بهبود عملکرد و رضایت شغلی کارکنان.
  4. روانشناسی جرم‌شناسی: استفاده از تئوری‌های روانشناسی در شناسایی جرم و بهبود مجرمین.
  5. روانشناسی سلامت: ترویج رفتار نگرش سالم، کمک به بیماران و خانواده‌ها برای غلبه بر بیماری‌ها.
  6. روانشناسی تربیتی: نقش کار سازی در شناخت شاگردان، تربیت معلمان و طرح و اجرای برنامه های آموزشی و پرورشی؛و رسیدن به اهداف جزئی و کلی تربیتی در سطح فردی و جامعه.
  7.  روانشناسی زیستی: بر چگونگی تاثیر مغز،نورون وسیستم عصبی بر افکار، احساسات و رفتارها تمرکز دارد؛و عنوان هایی نظیر روانشناسی فیزولوژی و علوم اعصاب رفتاری.

 

در دوره کارشناسی علاوه بر گرفتن مدرک لیسانس می توانید با شرکت  در کارگاه ها سمینارها مدارک مختلفی را کسب کنید و مهارت خود را بالاتر ببرید؛ روانشناسی و فلسفه کارشناسی، روانشناسی کارشناسی رشد و روانشناسی و مدیریت کارشناسی از جمله مدارکی است که می توانید دریافت کنید و ارتقاء شغلی پیدا کنید.

 

در آمد و بازار کار رشته روانشناسی در ایران 

این تقسیم بندی کلی برای بازار کار رشته روانشناسی شامل مواردی:

1- حوزه روانشناسی بالینی در کلینیک های روانشناسی یا کلینیک شخصی

2- شاخه مشاوره خانواده در بسیاری از مراکز دولتی و خصوصی 

3- شاخه روانشناسی کودک در مراکز خصوصی و دولتی و یا مدارس و مهد کودک ها

4- رشته روان سنجی و کار در حوزه مدارس و مراکز تشخیصی

5- روانشناسی سازمانی و کار در حوزه راهنمایی و مشاوره شرکت ها و سازمان ها 

...

با توجه به آینده شغلی رشته روانشناسی و تقسیم بندی بازار کار رشته روانشناسی، افراد طبق مدرک تحصیلی و میزان مهارتی که دارند در شغل های مختلف رشته روانشناسی مشغول به کار شوند. بر همین اساس حقوق دریافتی افراد با توجه به موقعیت شغلی آنها متفاوت است.

همچنین در حوزه درمان درآمد بهتری نسبت به حوزه پژوهش دارد اما هریک از شغل های مربوط به مشاوره و روانشناسی به نوبه خود فضای بسیار مناسبی برای اعمال خلاقیت ها همچنین فضا برای پیشرفت و ارتقاء شغلی در صورت وجود پشتکار در مطالعه بسیار مهیا است. البته در حال حاضر نوعی گذار فرهنگی در این رشته و بازار کار آن در حال وقوع است که آینده روشن تری را ترسیم خواهد کرد.

برگشت به بالا
0216640800© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به فروشگاه آژانس کتاب است.02166408000 طراحی سایت و سئو : توسط نونگار پردازش